Tekst+ Tekst-
Ik:
bezoeker
  • U leest momenteel de nieuwste editie van de krant
profile
De Rode Bode van 19 Januari 2011

Ariadnehoek geopend!


Op woensdag 12 januari opende Ariadne samen met Wil van der Laar van Brabantzorg en Leo Overmars van Wovesto haar eigen Ariadnehoek in zorgcentrum Odendael. De sfeervolle hoek in de mooiste punt van Odendael heeft 3 computers waar bewoners van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat terecht kunnen om te internetten. Ze kunnen er lid worden van metariadne.nl, maar ook het lokale nieuws volgen op mooirooi.nl of skypen met familie.

Mevrouw van der Heijden heeft de hoek alvast goed ingewijd door te skypen met de hoogzwangere vrouw van haar kleinzoon. 'Op mijn kamer heb ik ook een computer met skype, maar daar heb ik geen camera en geen 'headset'. Hier gaat het veel beter, want nu kunnen we elkaar zien en ze kunnen me beter verstaan.' Het voorbeeld van Mevrouw van der Heijden maakte ook andere bewoners nieuwsgierig. 'Mijn kleindochter zit in Australie, die zou ik graag eens zien, zo over de computer. Vanavond komt mijn zoon en dan gaan we het gelijk eens samen proberen' verteld een andere bewoner.

Ariadne hoopt dat veel mensen gebruik zullen maken van haar hoek. 'Je kunt hier heerlijk zitten. Het is net of je buiten bent met die bomen en bladeren om je heen.' Jammergenoeg komt ze nu zelf niet meer zo vaak in Odendael. 'Maar misschien loop ik nog wel eens binnen als ik in de buurt ben. En als mensen me heel graag iets willen vertellen kunnen ze me altijd mailen via ariadne@metariadne.nl, of skypen natuurlijk: ariadnevanrooij.'
Ariadne wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant en Internetcafé 55+ Sint-Oedenrode.
Mooirooi.nl zet Sint-Oedenrode op de kaart.